Paine de casa cu tarate si seminte

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Paine de casa cu tarate si seminte

Ingrediente

  • -300 g tarate de grau
  • -500 g faina
  • -2 linguri rase drojdie uscata
  • -60 ml ulei floarea soarelui
  • -200 ml iaurt
  • -1 lingurita sare
  • -3 lingurite zahar
  • -500-550 ml apa calduta
  • -100 g seminte de floarea soarelui(putem folosi orice seminte dorim)

Mod de preparare

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura si se adauga drogdia, zaharul si iaurtul caldut. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca cateva minute.Adaugam semintele, sarea si o parte din apa si se incepe framantatul. La sfarsit se adauga uleiul treptat si se framanta pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini, in jur de 10 min.

Se lasa la crescut timp de o ora pana cand se dubleaza volumul, dupa care se va pune pe masa de lucru. Aluatul il impartim in jumatate si il rasucim ca pe un colac, iar capetele se indoaie sub paine. Painea se va pune intr-o tava dreptunghiulara, mai mare, unsa cu ulei, la fundul tavii presarandu-se seminte, iar deasupra se unge cu putina apa sau ulei si se va presara din nou seminte.

Se lasa sa creasca in tava timp de 15 min, apoi se da la cuptor la foc potrivit (180 de grade) aproximativ 50- 60 minute.

Se scoate din cuptor si se unge cu o pensula cu apa, ca sa nu se intareasca coaja, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie.

Eu nu am rezistat sa astept sa se raceasca si am mancat coltul fierbinte.

Este foarte gustoasa si satioasa.

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise