Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu.
Peste cartofi se pune faina si se amesteca bine ca sa intre cartofii in faina, punem drojdia, uleiul si apa, sare si amestecam bine, bine sa ne iasa un aluat maleabil. aluatul va fii destul de lipicios pentru care mai adaugam faina pe blat ca sa nu se lipeasca.
Framnatam cam 10 minute dupa care il punem intr-un bol curat, uns cu ulei si acoperim cu o folie trasparenta si lasam la crescut pt o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, presaram faina pe masa de lucru si punem aluatul,il rasucim spre interior, in forma ratunda pt a iesi o paine rotunda.
Preatim o tava unsa cu ulei si punem aluatul pe ea si mai lasam cam inca 30 de min, pana creste din nou in volum.
Bagam painea la cuptor pt 30 de minute la 200 de grade(cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil la aceeasi temperatura).
Va rezulta o paine foarte, foarte pufoasa si gustoasa!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii