Paine de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paine de casa

Ingrediente

  • 800 g faina alba
  • 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete de drojdie uscata(sau 1 cub mic de drojdie proaspata)
  • sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei masline.

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se framanta cu mixerul folosind paletele pt aluat, potrivim de sare, adaugam uleiul. Framantam cam 10 minute, lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie intrun loc ferit de curenti cam 30 de minute la crescut(eu cam atat l-am lasat). Intre timp incingeti cuptorul. Cu mainile date prin faina sau ulei, se imparte aluatul in 2 parti si il asezam in 2 tavi de cozonac in care am pus hartie de copt(puteti sa le ungeti cu grasime si sa le tapetati cu faina in lipsa hartiei de copt). Lasam aluatul in tavi vreo 10 minute sa creasca putin, apoi il punem la copt in cuptor, timp de 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea(sa nu se lipesca de scobitoare). Se scoate painea din cuptor, se lasa sa se raceasca putin, se scoate din tavi, se pune pe un prosop curat de bucatarie si se tine invelita pana se raceste bine, cand putem sa o punem in punga de nylon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise