In covata de lemn se amesteca faina cu drojdia uscata, semintele de in si sarea .
Se adauga apa calduta, o lingura de ulei de floarea soarelui, si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera covata cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-un loc calduros si ferit de curent.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se impatureste,se da forma painii si se pune in baneton .
Se acopera banetonul cu un servet si se lasa pe masa de lucru timp de 25-30 minute.
Se rastoarna painea din baneton intr-o tava si se fac cateva incizii cu ajutorul unei lame.
Se da painea la cuptorul preincalzit la 250 grade, in acelasi timp punem si un vas cu apa fierbinte, si lasam 15 minute.
Dupa 15 minute se scoate apa din cuptor, se reduce temperatura la 220 grade si se continua coacerea timp de 25-30 minute.
Cand este gata se scoate din tava, se stopeste cu putina apa si se inveleste intr-un prosop curat.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii