In covata de lemn se amesteca faina cu drojdia uscata, semintele de in si sarea .
Se adauga apa calduta, o lingura de ulei de floarea soarelui, si se framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Se acopera covata cu un prosop curat si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-un loc calduros si ferit de curent.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se impatureste,se da forma painii si se pune in baneton .
Se acopera banetonul cu un servet si se lasa pe masa de lucru timp de 25-30 minute.
Se rastoarna painea din baneton intr-o tava si se fac cateva incizii cu ajutorul unei lame.
Se da painea la cuptorul preincalzit la 250 grade, in acelasi timp punem si un vas cu apa fierbinte, si lasam 15 minute.
Dupa 15 minute se scoate apa din cuptor, se reduce temperatura la 220 grade si se continua coacerea timp de 25-30 minute.
Cand este gata se scoate din tava, se stopeste cu putina apa si se inveleste intr-un prosop curat.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii