Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin . Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .
Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .
Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii