Am facut un aluat de paine din: faina, apa, ulei si sare. Am framantat bine si apoi l-am impartit in 4.
O parte am lasat-o asa cum era, alba. O parte am amestecat-o cu piureul de spanac,una cu piureul de sfecla si ultima cu pasta de ardei. Vreau sa va spun ca atunci cand vom amesteca aluatul cu spanacul, sfecla si ardeii, se va inmuia si va deveni lipicios, atunci vom mai adauga cate putina faina, framantand mereu, pana cand se va incorpora tot piureul in bucata de aluat.
Le punem cu folie intre ele,intr-un lighenas si lasam la crescut.Cand aluatul este crescut, luam fiecare bucata, o sucim in forma de rulou si le impletim. Eu nu stiu sa impletesc in 4, de aceea bucata alba am pus-o pe fundul tavii iar impletitura in 3 am pus-o deasupra.
Totul am pus intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Am lasat iarasi la crescut, acoperita cu o folie. Cand aproape s-a umplut tava, am pus-o la cuptorul incins de dinainte,la foc mediu, cam 40 de min.
Abia asteptam sa o tai sa vad ce a iesit!
Va spun ca am fost foarte multumita de rezultat! Gust mai pregnant, avea de spanac si de ardei. Pasta ce am facut-o asta toamna, de ardei capia, era cam picanta, asa ca si painea avea un usor gust picant. Sfecla nu se simtea!
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii