Ingrediente
1100 g faina (+ extra pentru modelat), 40 g drojdie, 800 ml apa calduta, 3 lg ulei, 70 g seminte floarea soarelui, 30 g seminte de in, 100 g mei decorticat, 1 lgt zahar, 1 lgt sare, , Pentru uns, dupa ce scoatem din cuptor:, , 50 ml apa amestecata cu un varf lgt sare
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
3 voturi
Mod de preparare
2. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si uleiul. Framantam bine adaugand restul de faina.
4. Lasam aluatul la dospit 1 h - 1.30 min, intr-un loc caldut si lipsit de curenti.
5. Dupa ce a dospit formam cilindri si/sau chifle pe care le vom lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 15-20 min.
6. Introducem in cuptor penru 45 - 50 min, in ultimele 3 minute marim temperatura la 220 grade Celsius.
7. Dupa ce scoatem din cuptor, ungem cu apa, acoperim cu un prosop si lasam asa pana cand se raceste complet.
Nota!
Ca sa nu se usuce prea tare puneti in cuptor si un vas cu apa.