Paine cu masline si cascaval

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu masline si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 270-300 ml apa calduta
  • 25 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 1 lingura ulei de masline
  • seminte de dovleac
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.

Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.

Umplutura:

Maslinele le facem rondele subtiri.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.

Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.

O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.

Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.

O scoatem cand este gata si servim.

Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise