Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.
Umplutura:
Maslinele le facem rondele subtiri.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.
Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.
O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.
Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.
O scoatem cand este gata si servim.
Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii