Se incinge cuptorul la 180°C, se unge o forma de cozonac cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea cu unt. Se cern faina si praful de copt intr-un castron, se adauga zaharul, macul si cartofii si se face la mijloc o gropita in care se pun ouale si untul. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu exagerat de puternic), pana ce se obtine un aluat neted. Se toarna in tava, se niveleaza suprafata si se presara cu seminte de mac. Se coace 50 de minute (se incearca cu un ac sau cu un pai), se lasa trei minute sa se odihneasca, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Painea cu mac se poate tine la frigider patru zile, iar in congelator pana la patru saptamani.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii