Pentru aceasta reteta am folosit masina de facut paine.
In masina de paine se pun ingredientele in aceasta ordine: laptele, sarea, zaharul, mierea, ouale, untul moale, faina iar deasupra sa nu atinga componentele lichide, drojdia uscata.
Se programeaza masina pe programul pentru framantare si dospit, cca. 1 ora si jumatate.
Dupa ce s-a oprit masina, se scoate aluatul pe blatul de lucru, care la mine e blatul dulapului de bucatarie.
Aluatul va iesi usor moale, dar nu se va lipi de mana. Se imparte aluatul in sase bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi. Se ruleza pe latura lunga si se mai lasa zece minute la dospit, pe blatul de lucru acoperite de un prosop textil.
Se tapeteaza doua forme (de Yena) de cozonac cu hartie de copt, apoi se ung cu unt.
Se iau bucatile de aluat si din nou se intind in forma dreptunghiulara. Se ruleaza si se pun in tavile pregatite.
Se acopera cu prosopul si se mai lasa o ora la dospit
Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cand au crescut frumos, painicile se ung cu lapte si se dau la cuptor.
Eu intotdeana le pun aproape de mijlocul cuptorului vreo 30 de minute, dupa care le mut foarte sus vreo 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos si deasupra si sa nu am surpriza sa se arda prea rau dedesubt.
Cand sunt frumos rumenite le scot din cuptor le las putin sa se raceasca si apoi le scot din forme, le pun pe un gratar acoperite cu un prosop de bucatarie.
Sigur nu ma pot abtine sa nu tai un colt sa-l mananc cald.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii