Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim putin,si 4 linguri de faina.Punem intr-un loc ferit de curenti de aer (eu am pus castonelul in cuptorul cu microunde) la dospit circa 10 minute.
In reteta originala se pun ingredientele in masina de paine.Eu am incercat fara,adica manual.Am pus intr-un castron mai inalt restul de lapte caldut,ouale,sarea,untul moale, maiaua si restul de faina.Am framantat bine circa 10 minute.Va rezulta un aluat moale,pufos,care nu seva lipi de maini.Il lasam acoperit cu un servet la dospit circa 1 ora.Dupa ce aluatul creste si isi dubleaza volumul se pune pe masa de lucru si se imparte in sase bucati.Intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi.Rulam pe latura lunga si mai lasam 10 minute la dospit,acoperite cu un servet.
Tapetam o forma de cozonac cu hartie de copt.Se iau din nou bucatile si se intind sub forma dreptunghiulara.Rulam pe latura mai mica si le punem in tava.Lasam din nou la dsopit circa 30 de minute,se pot pune in cuptorul de la aragaz pe care l-am incalzit cateva minute,apoi stingem focul.Asa va creste mai repede.Scoatem tava si incalzim cuptorul.Ungem painica deasupra cu lapte si presaram mac si susan deasupra.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii