Cu toate ca nu postez foarte des retetele mele de paine, sa stiti ca o prepar aproape zilnic in casa. Si asta pt. ca deja nu mai pot inghiti practic painea din comert care e prea gumoasa si are un termen de garantie extrem de mare...deci nu e ok:) Si, in plus, nici nu mai are gustul painii pe care-o facea bunica in cuptor, nu vi se pare?
Asadar, am "preluat problema" si m-am facut si brutar. Fie ca o framant si o coc eu in cuptor, fie ca folosesc masina de paine (din lipsa de timp), rezultatul e mereu muuuult mai gustos, sanatos si hranitor decat cocktail-ul de E-uri de la marketuri!
Painea noastra cea de toate zilele este in continua schimbare ca reteta, iar noi suntem foarte incantati sa incercam ceva nou si bun de fiecare data.
Daca deja avem maiaua facuta (adica ingredientele amestecate si lasate sa creasca), totul e extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic (fie cu mana, fie cu ajutorul robotului/masinii de paine). Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut (cuptorul nepornit este un loc perfect, mai ales daca-l incalziti putin inainte).
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta putin, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se da la cuptor la foc moderat, pana trece testul scobitorii.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se imparte cu cei dragi. Enjoy!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii