Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga ardeii taiati si ei marunt si se lasa sa se inmoaie bine.Apoi se adauga restul ingredientelor , lasand langostele ,midiile si 3-4 scoici , se inabuse putin dupa care se adauga 1 1/2 l apa, sare, piper, boiaua si sofranul. Se lasa sa fiarba cca 30 minute. Daca vedeti ca a scazut prea mult apa se mai poate adauga putin.
Intr-o tigaie sau cratita nu prea inalta ,dar intinsa ( in Spania este o tigaie specifica pentru paelle ,ce se numeste "pallellero",este de inox si cu peretii foarte josi.Exista de la marimea individuala pentru o persoana ,pana la tigai cu diametrul de 3-4 m , fiind o mancare specifica Spaniei ,sunt localitati ce in timpul "fiestelor" locale se pregateste paella pentru mii de persoane.)se pune un polonic de orez pentru o persoana(.Polonicul de marime normala)deci pentru doua persoane 2 polonoci cu orez, peste care se toarna 4 polonice cu supa realizata si pe urma ingredientele din ea.Se amesteca putin dupa care se pun peste, langostele,midiile si scoicile ce le.am pastrat.
Se pune la foc mic pentru 25 minute (nu mestecati, eventual misacati cu miscari circulare tigaia) dupa care opriti focul acoperiti si lasati inca 5 minute ,inainte de a servi.
Orezul nu trebuie sa fie fiert prea tare pentru a nu se lipii boabele,trebuie sa fie "al diente".
Se serveste cu lamaie.
Atentie! Daca scoicile si midiile sunt desfacute inainte de a fi puse la fiert , aruncatiile ca nu sunt bune.Trebuie sa fie inchise,iar inainte de a le prepara tinetile intr-un vas cu apa rece ,asa isi elimina nisipul ce-l au înăuntru.
Va doresc pofta buna.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii