Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat, perfect pentru orice ocazie.
Pregatirea aluatului dospit:
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita de zahar si lasa amestecul deoparte timp de 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se spumeze.
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga praful de sare.
Toarna amestecul de drojdie activata in bolul cu faina.
Adauga zaharul, oul batut, untul topit si extractul de vanilie (daca folosesti).
Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios (aproximativ 10 minute). Daca e nevoie, mai adauga putina faina.
Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
2. Pregatirea umpluturii de mere:
Curata merele si taie-le cubulete mici.
Intr-o tigaie, topeste untul si adauga merele, zaharul si sucul de lamaie.
Gateste merele la foc mediu timp de 7-10 minute, pana cand se inmoaie usor.
Adauga scortisoara si amidonul sau faina, amestecand bine pentru a lega sucurile.
Lasa compozitia sa se raceasca complet inainte de a o folosi pentru umplerea pachetelelor.
3. Asamblarea pachetelelor:
Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu putina faina, intr-o foaie de aproximativ 5 mm grosime.
Taie aluatul in patrate de aproximativ 10x10 cm.
Pune cate o lingura de umplutura de mere pe mijlocul fiecarui patrat.
Impatureste fiecare patrat formand pachetele, lipind bine marginile (poti apasa marginile cu o furculita pentru un aspect placut).
Asaza pachetelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Lasa pachetelele sa mai dospeasca pe tava pentru 15-20 de minute.
Unge pachetelele cu oul batut pentru un aspect auriu si lucios.
Coace-le timp de 20-25 de minute, sau pana cand devin frumos rumenite.
5. Servire:
Dupa ce s-au racit putin, le poti presara cu zahar pudra.
Pachetelele cu mere si aluat dospit sunt pufoase, aromate si perfecte pentru orice ocazie.
Incearca si reteta de strudel cu mere, pariziene cu mere sau prajitura rasturnata cu mere. Pofta buna!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii