Se pune carnea de pui la fiert cu putin de sare,pentru 20-30 minute.
Intre timp pregatim un bol mare unde putem sa amestecam toate ingredientele.
Incepem cu morcovul si germeni de grau, care trebuie lasati putin la scurs pe o hartie dupa ce morcovul a fost ras pe razatoarea mare si germeni au fost spalati bine, dupa curatam si taiem cubulete ardeiul gras si ceapa verde tocata mai mare.
Dupa ce s-au scurs legumele, adaugam toate ingredientele in bol unde mai adaugam si carnea de pui fiarta taiata cubulete mici,amestecam bine, apoi impachetam pachetelele (o lingura si jumate cel mult intra intr-un pachetel).
Pentru a face cel mai usor pachetelele, asezati foaia in forma de romb, puneti ingredientele in mijloc, apoi veniti cu coltul din spate peste ingrediente, apoi cu colturile din parti si incepeti sa rulati pana formati ca o rulada, la varf cand ajungeti udati putin cu apa ca sa se lipeasca bine.
Intr-o tigaie intinsa puneti uleiul la incins la foc de 200 grade nu mai mult, cand uleiul este incins puneti pachetelele la prajit, acestea sunt gata cand incep sa fie putin maronii.
Dupa ce le scoateti le puneti pe hartie sa se scurga bine de ulei, se pot servi cu chilli dulce sau iute, circa 4-5 de persoana (sunt satioase). Se consuma numai calde, daca se racesc se inmoaie foaia de orez si numai au acelasi gust.
Dintr-un pachet de foi iti ies 40 de bucati, daca nu le prajesti pe toate, se pot pune in cutii de plasctic la congelator pentru maxim o luna.
Succes la impachetat (asta dureaza mai mult).
Sa aveti pofta !!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii