Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pachetele cu pui cu lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 600 gr carne de pui, fara pielita
  • 4 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lamaie
  • Pentru cartofi
  • 1 kg cartofi noi albi
  • o mana de patrunjel proaspat tocat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr unt
  • 400 ml vin alb
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.

Cartofii se pun sa fiarba in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, aprox.20 minute, apoi se scurg , se decojesc si se amesteca cu patrunjelul tocat si sare dupa gust.

Puiul se freaca cu sarea de mare cu ierburi aromate.Lamaia se taie in felii subtiri.Se taie 4 bucati mai mari de folie de aluminiu apoi se ung marginile cu ou batut.Cartofii se impart in mod egal in fiecare pachetele.Untul de imparte in 4, fiecare portie avand cate 25 gr unt.Fiecare bucata de unt se taie in bucatele mai mici.Se presara cea mai mare parte din fulgii de unt peste cartofi apoi se aseaza deasupra puiul.Peste pui se aseaza felii de lamaie si se presara untul ramas.

Se inchid pachetelele, sigilandu-le in 3 parti, dar una se lasa libera, deschizand-o precum o gura.In gura fiecarui pachetel se toarna cate 100 ml vin alb apoi se sigileaza si aceasta.Pachetelel se dau la cuptor 40-60 minute pana cand carnea s-a facut.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise