Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune stafidele la inmuiat pentru 2-3 ore in 100 ml vin rosu.Dupa ce s-au inmuiat se scurg iar din vin se pastreaza 50 ml.
Topeste 25 gr unt intr-o tigaie.Adauga merele taiate cubulete si caleste-le pana cand incep sa se inmoaie, stropindu-le cu 25 ml vin rosu.Scoate merele si pune-le deoparte.Adauga ficatul de pui si prajeste-l pe toate partile pana cand s-a facut, aprox.8 minute.
Pune toata compozitia din tigaie, cu tot cu lichidul format, intr-un blender.Adauga vinul rosu ramas, sare si piper, dupa gust si tarhonul.Mixeaza totul pana cand se obtine o pasta.Adauga smantana si mierea si mixeaza din nou pana la omogenizare.Scoate compozitia din blender intr-un vas apoi inglobeaza stafidele si merele calite.
Topeste 50 gr unt ramas.Intinde foile de placinta pe suprafata de lucru.Taie foile de placinta in 3 parti pe lungime.Astfel se obtin 12 bucati, care apoi se ung cu unt topit.Imparte compozitia cu ficat in cele 12 bucati de foi de placinta si ruleaza fiecare bucata.Aseaza pachetelele pe o tava tapetata cu foaie de copt apoi unge-le deasupra cu putin unt topit.Da pachetelele la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.
http://lauradfood.blogspot.com/
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii