Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.
Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim crema de branza:mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.
Aluatul il impartim in 9 bilute,pe care le intindem sub forma de dreptunghi.
Trasam o linie la jumatate.
Pe o parte punem umplutura de branza,iar cealalta o taiem fasii.
Rulam partea cu crema,apoi formam un rulou cu fasiile.
Pachetelele astfel formate le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la crescut,pana isi dubleaza volumul.
Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu mac.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii