Incingem uleiul, adaugam carnea, apoi ceapa, ardeiul taiat cubulete si varza julienne (fasii inguste) si boabele de porumb. Asezonam cu sare si piper, respectiv zahar si semintele de chimen. Calim aproximativ 10 minute, amestecand continuu. Stingem masa cu apa calda si, acoperind vasul, lasam circa 20 minute la foc domol. Dupa ce s-au intrepatruns legumele cu carnea, omogenizam compozitia cu un bechamel (sos alb) obtinut din faina, lapte si iaurt, pana la obtinerea unei creme dense.
Intre timp pregatim aluatul din faina, lapte, apa minerala, ouale, zaharul si, dupa gust, cu sare. Incingem untul/margarina si pregatim 6 clatite mai dolofane, prajindu-le pe ambele parti.
Se umplu, se ruleaza si se servesc imediat.
Sfaturi: daca sunteti vegetarieni, puteti renunta la carnea tocata, inlocuind-o cu ciuperci sau tofu (branza de soia).
Recomandari: aceste pachetele se pot pregati anticipat si pastrate la rece, pana in momentul servirii, cand se pot incalzi, innobilate cu ceva cascaval ras deasupra, la cuptorul de microunde sau la cel clasic. Sugerez sa asociati cu un ketchup dulce-picant sau un sos alb de marar (iaurt cu marar proaspat maruntit si zeama de lamaie)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii