Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli pentru a obtine oua rosii superbe, cu un luciu natural si un aspect autentic. Afla trucuri pentru o culoare intensa si uniforma, ingrediente necesare si sfaturi pentru fixarea vopselei. Perfecte pentru sarbatorile Pascale!

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
redusa
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Ingrediente

  • 300 g foi de ceapa rosie si galbena
  • 30 de oua
  • 5 linguri de otet
  • 1 lingura cu varf de sare mare
  • frunze
  • dress

Mod de preparare

Reteta de oua vopsite in foi de ceapa este foarte simpla si usor de preparat. In functie de culoarea pe care o are coaja oualor pe care le aveti, veti obtine diverse nuante, care mai de care mai frumoasa.

In primul rand, trebuie sa strangeti din timp, foi de ceapa. Eu am adunat de prin luna Martie foi de ceapa rosie si galbena. Am strans in jur de 300 de grame de foi, cam 230 g de la ceapa rosie si 70 g de la cea galbena.

Am pus foile intr-o oala incapatoare, le-am fiert 10 minute, am acoperit cu un capac si am lasat la racit.

Intre timp am spalat ouale si le-am lasat la scurs intr-o sita. O parte dintre ele le-am decorat cu frunze si flori de sezon, le-am acoperit cu dress si le-am legat strans.

Am scos apoi o mare parte din foile de ceapa din oala in care au fiert, am adaugat o lingura cu sare grunjoasa, am amestecat bine si am asezat ouale cu grija.

Am fiert ouale timp de 8 minute din momentul in care a dat primul clocot. Apoi am stins focul, am pus si otetul si am scuturat delicat oala. le-am mai lasat inca 5 minute, pentru a se fixa culoarea (otetul are acest rol), le-am scos. Pe cele simple le-am asezat pe servetele de bucatarie iar celor decorate, le-am scos imediat dress-ul si frunzulitele.

Dupa ce s-au uscat, le-am lustruit cu o carpa moale pe care am pus untura de porc.

Si gata reteta de oua vopsite natural in foi de ceapa prin metoda traditionala.

Aici puteti citi un articol util despre vopsirea oualor de Paste.

Iar daca va raman cateva oua fierte, puteti incerca reteta de salata de oua cu ton sau salata de primavara cu oua. Spor la treaba si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise