Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron, se zdrobesc si se freaca cu ceapa prajita(fara sa fie rumenita) intr-o lingura de unt. Se lasa sa se raceasca(daca ceapa a fost pusa fierbinte), se adauga smintina, sarea si piperul. Jumatatile de ou se umplu cu aceasta pasta. Fiecare felie de franzeluta se prajeste in untura apoi se scoate miezul, astfel incit sa se formeze niste covrigei. Fiecare jumatate de ou umplut se pune in locul miezului scobit si se asaza astfel pe farfurie turnind pe deasupra sosul fierbinte. Sosul: se prajeste foarte putin unul cu faina, se stinge cu zeama de carne si se lasa sa fiarba 5 minute. Se ia de la foc si se adauga galbenusurile, amestecind cu lingura, apoi laptele, mararul si sarea.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii