Se fierb ouale (aprox.5 minute), se pun sub jet de apa rece (ca sa se curete mai usor), se curata de coaja, se taie in doua pe lungime; galbenusurile se pun intr-un intr-un castron iar albusurile pe un platou.
Din 2 galbenusuri fierte si 1 galbenus crud, se face o maioneza, adaugandu-se, alternativ, uleiul cate putin si zeama de lamaie. Se da gustul final cu sare, piper si smantana.
Galbenusurile ramase se zdrobesc cu furculita (eu folosesc mixerul pentru omogenizare), adaugandu-se pestele (cu ulei cu tot), castraveciori murati, gogosari murati, masline taiate marunt (la care, evident, s-au scos samburii), piper, boia iute, zeama de lamaie, eventual putina smantana, daca este nevoie pentru a obtine o compozitie cremoasa.
Se umplu jumatatile de albus cu compozitia obtinuta, se pune maioneza deasupra.
Pe un platou se asaza frunze de salata verde, se pun jumatatile de ou, se orneaza, dupa imaginatia fiecaruia, cu feliute de masline taiate subtire, felii de gogosar sub formade toarta de cosulet, o frunzulita de patrunjel, o felie de castravete taiat rotund.
Pofta buna!
P.S. Acum nu am la indemana poza, dar promit sa atasez cat mai repede.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii