Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet.
Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.
Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.
Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.
Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.
Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.
Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final, prin pesmet.
Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 de grade C, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.
Aceste oua scotiene sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!
Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii