Oua scotiene

Am fiert oualele si le-am lasat la racit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua scotiene

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 1 kg carne tocata
  • 1 plic condimente pentru chiftele de la Galeo
  • 2 lg patrunjel tocat marunt
  • 2 lg faina
  • 200 g pesmet
  • 100 g susan

Mod de preparare

Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o farfurie intinsa, iar pesmetul si susanul le-am amestecat intr-un castron. Intr-o alta farfurie, adanca, am batut oualele crude. Am dat ouale, curatate de coaja, prin faina, sa adere mai bine carnea la ele. Am luat din amestecul de carne si am lipit pe ou, “batatorindu-l” bine. Sa lucrati cu mana uda, altfel ramane toata carnea pe palma voastra. am trecut oul tapetat cu carne prin ou batut, apoi prin pesmet si susan. Am pus la prajit, intr-un ceaun (sau intr-o cratita mai inalta, dar cu diametrul mai mic), ca nivelul de ulei sa fie macar pana la jumatatea oului. Intoarceti cu grija, sa nu deteriorati stratul de carne. Daca ati pus stratul de carne mai gros, lasati sa se prajeasca bine, sa nu aveti surpriza carnii neprajite la interior, mai ales in golul ousorului! Se scot pe servete de hartie, sa se scurga bine de surplusul de ulei. Reci se taie in doua sau in patru, in functie de necesitati si se asaza pe foi de salata, pentru efect.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise