Oua ochiuri in cuib de cartofi si cascaval

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Oua ochiuri in cuib de cartofi si cascaval

Ingrediente

  • 1 portie piure de cartofi(ramas de cu seara)
  • 2 oua
  • 150 gr cascaval afumat de la Delaco
  • 100gr pesmet
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 varf lingurita de rosmarin
  • 2 jumari( sau bucati de carne de orice fel)
  • sare
  • 1/2 lingurita ulei pentru uns formele.

Mod de preparare

Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc. Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca de maini cand il modelam. Ungem doua forme de minitarte cu ulei si le tapetam cu pesmet. Impartim compozitia de piure in doua si imbracam cu fiecare parte peretii interiori ai minitartelor.

Punem un strat destul de gros, lasam loc doar cat sa incapa un ou. Asezam cate o jumara in cuibul format si spargem cate un ou peste ea. Presaram sare deasupra oului, asezam formele intr-o tava(mie mi-a fost teama sa nu cada din compozitie daca asez formele direct pe gratar, pentru ca am modelat cosuletul ceva mai inalt decat peretii minitartei) si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, sau atat cat sa se formeze crusta deasupra oului.

Fiind tapetate formele, am putut desprinde foarte usor cosuletele din ele dupa coacere, dar se puteau servi si direct din forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise