Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc. Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca de maini cand il modelam. Ungem doua forme de minitarte cu ulei si le tapetam cu pesmet. Impartim compozitia de piure in doua si imbracam cu fiecare parte peretii interiori ai minitartelor.
Punem un strat destul de gros, lasam loc doar cat sa incapa un ou. Asezam cate o jumara in cuibul format si spargem cate un ou peste ea. Presaram sare deasupra oului, asezam formele intr-o tava(mie mi-a fost teama sa nu cada din compozitie daca asez formele direct pe gratar, pentru ca am modelat cosuletul ceva mai inalt decat peretii minitartei) si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, sau atat cat sa se formeze crusta deasupra oului.
Fiind tapetate formele, am putut desprinde foarte usor cosuletele din ele dupa coacere, dar se puteau servi si direct din forme.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii