Oua cu sos si verdeturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua,
  • 250 g smantana subtire,
  • 1-2 linguri mustar,
  • sare,
  • piper macinat,
  • cateva picaturi Worcestersauce,
  • 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel,
  • marar,
  • codite de ceapa verde, tarhon),
  • 1 lingurita miere,
  • 1 varf de cutit boia iute,
  • 8 masline umplute,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 50 g cascaval,
  • zeama de lamaie,
  • scobitori din plastic.

Mod de preparare

1. Se fierb ouale, se baga sub un jet de apa rece si se decojesc. 2. Un ou se trece prin sita intr-un castron si se amesteca bine cu smantana si mustarul. Se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie (dupa gust), verdeata tocata, mierea si boiaua si se decoreaza cu cateva fire de patrunjel verde. 3. Celelalte oua se taie in doua si se garnisesc cu cate-o maslina, o bucatica de ardei rosu si un cubulet de cascaval, infipte pe scobitori. Ouale se servesc cu sos si cu bagheta sau paine pe vatra proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise