Ostropel de iepure

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Partea din fata a iepurelui, 5 linguri ulei, 5 linguri otet, 2-3 cepe, patrunjel, foaie de dafin, cimbru, 100g slanina, ½ kg arpagic, 1 lingura faina, ½ l vin
  • rosu, ½ l bulion, ½ capatina usturoi, sare

Mod de preparare

Se rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure, marinate mai inainte 2-3 ore in

ulei cu sare, ceapa, patrunjel si mirodenii. Cind carnea s-a rumenit usor, se presara faina si se subtiaza cu vin si bulion. Se adauga bucatile de slanina, ceapa si usturoiul, verdeata si zeama de la marinata. Se acopera si se fierbe incet 2 ½ ore. Dupa o ora se strecoara sosul, se adauga in sos arpagicul. Cind arpagicul a fiert se degreseaza sosul si se amesteca cu singe de iepure, apoi se mai fierbe inca 2 minute. Se toarna sosul peste bucatile de carne Se serveste inconjurat cu crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise