Ingrediente
4 bucati rasol de vitel, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina mica sau 2-3 fire apio, 2 frunze dafin, 1 fir rozmarin, 1 fir cimbru, 100 ml vin alb, 300 ml supa de vita, 200 ml suc gros de rosii, 3-4 linguri ulei de masline, 2-3 linguri faina, sare si piper dupa gust, 1/2 lingurita chili Ancho (optional, este tusa mea personala pentru acest fel de mancare), Orez fiert in supa de pui, servit
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Bucatile de rasol se dau prin faina alba. Se conecteaza la sursa de curent
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Pune uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Asaza bucatile de rasol, cate 2 deodata in uleiul fierbinte si prajestele pe ambele parti. Toaca ceapa, morcovul si telina cubulete. Le prajesti in acelasi ulei in care s-a prajit carnea. Daca mai este necesar mai poti complecta cu 1-2 linguri ulei de masline. Dupa 2-3 minute adauga vinul alb si lasa sa fiarba inca 3-4 minute. Adauga restul ingredientelor, inclusiv condimentele, bucatile de carne si pune capacul peste aparat. Din meniul aparatului se selcteaza functia Slow Cook, cu durata de 2 ore, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Daca mai este necesar se mai poate adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste fiecare Osso Buco pe un pat de orez stropit din belsug cu sos si legume. Sa va fie de folos!!!