Copanele bine curatate si spalate le punem intr-o tava de teflon.Peste copane eu am pus vegeta fara sare,piper boabe roz(acest piper nu este foarte iute,sau cel putin eu asa l-am nimerit),am picurat si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o cescuta mica de vin alb.Uleiul de masline in combinatie cu vinul, dau o consistenta sosului de vin si este si foarte gustos.Bagam la cuptor pentru 40 sau 45 de minute.Tava de teflon o acoperim cu o folie de aluminiu.Puiul se face foarte repede.Separat pregatim si orezul salbatic pe care l-am spalat si l-am lasat in apa, cel putin 30 de minute.Intr-o tigaita mica de teflon prajim mai intai,cele 3 linguri de miez de flaorea soarelui.Scurgem orezul,tocam ceapa rosie julien.Intr-o tigaie de teflon,punem 3 linguri de ulei de masline extravirgin,ceapa si o calim 2 minute si apoi adaugam 3 linguri de miez de floarea soarelui prajit,orezul scurs si continuam inca 2 minute sa-l prajim.Adaugam 3 cani de apa si il lasam sa fiarba la foc mic.Se stie ca la o cana de orez se pun 3 masuri de apa.Amestecam in orez incontinuu si dupa ce infloreste un pic,il putem baga la cuptor,daca nu vrem sa-l amestecam incontinuu.Cam in 15-20 minute,orezul este gata.Acest orez salbatic se face un pic mai greu decat cel obisnuit.Cand avem si puiul si orezul gata,le putem servi alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii