Incã o retetã cu rodii...
De obicei la retetele dulci cu orez folosim acest orez "carolino".Este tipul de orez cu bob rotund.
Orezul cu bob rotund este bogat in amidon si are tendinta de a se lipi in timpul fierberi, ceea ce îi dã o consistentã cremoasã , indispensabil la confectionarea risotturilor si deserturilor.
Secretul pt. un orez fiert este sã nu se punã la inceput zahãrul, pt. cã are o enzimã care nu îi permite orezului sã fiarbã in contact cu zahãrul.
1)Fierbe laptele cu 500 ml apã si putinã sare.
2)Adaugã orezul si lasã la fiert la foc mic cca. 20 min. amestecând ocazional.
3)In alt recipient pune la fiert 250 ml de apã cu coaja de lãmâie, scortisoara si zahãrul.Amestecã pânã când se dizolvã zahãrul.Scoate batonul si coaja de lãmâie.
3)Pune semintele de la 1 rodie si lasã la fiert 5-7 min.
Filtreazã sucul.
4)Amestecã sucul cu orezul si lasã la fiert pânã scade tot lichidul.Ia de pe foc.
Chiar dacã se pune sucul de rodii orezul nu i-si va schimba culoarea, de aceea noi punem pt. efect putin sirop de rodii din comert.
Lasã orezul câteva minute, distribuie in cupe si decoreazã cu restul de rodie proaspãtã.
Poftã bunã!
Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolataPlacinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...
Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii