Orez
1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul.
2-Peste orezul calit se toarna supa rezultata prin fierberea pulpelor de pui (la o masura de orez se pun 3 masuri de supa, eventual se mai adauga in plus, pana ce orezul e fiert) si morcovul taiat rondele.
3-Se adauga cateva boabe de piper si foaia de dafin.
4-Dupa ce orezul s-a umflat si s-a fiert se stinge focul si se adauga patrunjelul taiat marunt.
Sos
1-Intr-o tigaie mai adanca se caleste in margarina incinsa, ceapa pana devine transparenta, dupa care se adauga ardeiul taiat julien si ciupercile oparite taiate bucatele. Se adauga condimentele (curry, chimen, piper si sare dupa gust)
2-Se calesc impreuna dupa care se adauga vinul. Se lasa pe foc, la calit, pana ce se evapora alcoolul.
3-Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga iaurtul si pulpele de pui taiate bucatele. Eventual se mai adauga putina supa de la pulpele fierte pentru a iesi mai mult sos.
4-Se lasa sa fiarba pana scade putin si se da de-o parte.
5-Sosul rezultat se adauga peste orez dupa preferinte, ori in farfurie, la fiecare portie, ori in intreaga cantitate de orez.
6-POFTA BUNA!:)
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii