Se curata sepia,(i se scoate ciocul negru si se spala putin cu apa)se taie in bucatele si se amesteca impreuna cu 2 catei de usturoi tocati marunt si patrunjelul tocat.Se pastreaza la frigider pana se pregatesc celelalte ingrediente.Se curata ardeii si se taie in feliute micute si subtiri.Rosiile si usturoiul se toaca marunt.In cratita in care urmeaza sa preparam reteta(mai mare si destul de adanca) se pune putin ulei la incins si se calesc ardeii impreuna cu usturoiul tocat(vreo 5 min).Intre timp spalam orezul(in vreo 3 ape) si il pastram pentru final.Punem supa de peste pe foc pana da in clocot o data si se da deoparte.Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si la foc iute se caleste sepia pana prinde putina culoare.Se adauga rosiile,boiaua dulce,se amesteca totul vreo 2 min. si se pune peste ardei.Se calesc toate ingredientele 2,3min si se adauga orezul.Se amesteca bine,se pune supa,un praf de sofran,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit vreo 10 min. dupa care se da focul mai mic si se mai fierbe 10-15 min.(pana ce orezul s-a fiert).Se serveste cald.POFTA BUNA!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii