Orez cu rosii, o reteta ieftina, rapida si delicioasa, perfecta pentru un pranz, cina, ca fel principal sau ca garnitura. Este un fel de mancare rapid, convenabil și foarte gustos.
Reteta de orez cu rosii o fac toata vara cu rosii proaspete si dulci din gradina. Desi este o mancare foarte simpla, este grozav de buna si foarte usor de facut.
Intr-o cratita antiaderenta puneti uleiul si caliti ceapa tocata, morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul tocat. Adaugati si un praf de sare, astfel legumele nu se vor arde.
Cand s-au inmuiat, adaugati orezul si mai gatiti vreo 5 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati rosiile decojite si tocate cubulete, sare si piper proaspat macinat din belsug. Gatiti pana cand mai scade din sucul lasat de rosii, amestecand continuu. Apoi adaugati 3 cani de apa sau supa de legume, acoperiti si lasati la fiert.
Cand orezul este gatit si a absorbit lichidul, opriti focul si adaugati patrunjelul tocat.
Reteta de orez cu rosii este gata. Minunata simpla, in perioadele de post si nu numai sau poate fi si o delicioasa garnitura alaturi de o friptura rumena.
Mai puteti incerca si reteta de orez picant cu naut si nuci, orez cu ciuperci sau orez cu carne de curcan, la cuptor. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii