Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spalam orezul si il lasam in apa rece, pana pregatim restul ingredientelor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Ingrediente

  • 150 g orez
  • 450 ml apă
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 rădacină pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 5-6 buc. roșii deshidratate
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 75 ml ulei(din care au fost roșiile conservate)
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță curry
  • cimbru
  • 2-3 foi dafin
  • 1 ardei copt
  • 1 legatură patrunjel
  • 350 g zacusca de vinete cu ciuperci
  • 2 linguri ketchup
  • 2-3 linguri apă

Mod de preparare

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor.

Curățăm, spălăm și tocăm legumele în cuburi, respectiv, rondele.

Desfacem zacusca si aducem restul ingredientelor pe masa de lucru.

Punem într-un vas(wok în cazul meu), uleiul la încins și călim ceapa în el, adăugând și câțiva stropi de apă, pentru a atenua acel gust de ceapă prăjită.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm ciupercile scurse, amestecăm de câteva ori în vas, apoi adăugăm morcovii și rădăcina de pătrunjel.

Mai completăm cu 2-3 linguri de apă și lăsăm legumele să se pătrundă ușor, apoi adăugăm orezul scurs și foile de dafin.

Amestecăm în vas, să se călească puțin și orezul, apoi adăugăm apa fierbinte și acoperim vasul.

Lăsăm orezul să fiarbă la foc încet, iar când aproape a absorbit apa, potrivim gustul cu sare, condimente și adăugăm roșiile deshidratate, ardeiul copt tocat mărunt, câteva frunze de busuioc rupte și usturoiul răzuit.

Mai lăsăm mâncarea pe foc 10 minute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.

Pentru sosul de zacuscă, amestecăm zacusca cu ketchupul dulce sau picant și o diluam cu puțină apă. apoi fierbem sosul pentru două-trei clocote.

Servim mâncarea de orez cu ciuperci, roșii deshidratate și sos de zacuscă, alături de murăturile preferate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise