Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu un pahar. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez(1 pahar de orez-2 pahare de apa). Se pun cele doua pahare de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga paharul de orez (orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi). Orezul se varsa peste legumele din wok si se mai caleste impreuna cu ele cateva minute.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii