Pune la prãjit in putin ulei (de mãsline ii mai bun ) , 1 ceapã tocatã cu un cãtel de usturoi si el tocat bine pâna se prãjesc.Apoi pune 1-2 rosii fãrã pielitã si tocate si mai lasã la foc mic pânã se "inmoaie" rosiile. Pune 1/2 de ardel rosu,si 1/2 verde tãiat in lungime fâsâi si lasã-i si pe ei mai un pic sã se inmoaie si ei.
Pune oreganosul , piperul si foaia de dafin si amestecã bine si pune capacul pe oalã si inchide focul.Lasã cam 10 min.Separat pune o oalã cu apã la foc sã fiarbã.
Apoi pune peste ceapã , apa clocotitã si pune pestele si lasã sã fiarbã 5 min.,pune orezul,si restul de marisco (crevetele trebuie sã fie curãtat de casca lui, scoicile lasã-le cu carapacea lor , si fructele de mare taie-le felii cam de 1 cm grosime.)
Pune bulionul si sare si lasã sã fiarbã pânã orezul ii fiert , cam 10 min.
Pune pãtrunjelul tocat si pune capacul .Inchide focul si serveste cald.
Pofta Mare!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii