Orez cu legume si somn african

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Orez cu legume si somn african

Ingrediente

  • - 125 gr orez
  • - legume congelate
  • - unt
  • - sare, piper
  • - 500 gr somn african
  • - ulei de masline
  • - sare, piper
  • - busuioc
  • - salvie

Mod de preparare

Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez la plic de la Uncle Ben’s) si lasam sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj.

Intre timp spalam, condimentam cu sare si piper bucatile de peste si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Stropim si deasupra cu putin ulei, presaram busuioc si salvie si introducem tava in cuptorul preincalzit aprox 30-35 minute.

Pana pestele este in cuptor, intr-o tigaie antiaderenta punem cateva cubulete de unt si daugam legumele congelate (nu am trecut gramajul deoarece se pune in functie de cantitatea pe care dorim sa o pregatim) si lasam pe foc mediu in jur de 15-20 minute, amestecand din cand in cand.

Cand orezul este gata, il trecem sub un jet de apa calduta, lasam sa se scurga bine de apa si adaugam la legume, condimentam cu sare si piper.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise