Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert cu sare pentru orez. Ciupercile, ardeiul se taie felii, verdeata, usturoiul si ceapa se taie marunt, iar dovlecelul se taie cubulete. Se pun cele 2 linguri de ulei intr-un vas termorezistent, se agauga legumele, se da la cuptor la puterea 100, timp de 3 minute.Se scot de la cuptor, se pune sarea si piperul dupa gust, se da iar la cuptor pentru inca un minut. Cand apa a clocotit, se adauga orezul, se acopera cu capac oala si se da la foc mic timp de 13-15 min.Cand e aproape gata orezul, se scurge de apa si se apauga peste legumele calite, se amesteca cu o furculita, se adauga supa de legume, obtinuta din cubul de supa, atat cat sa acopere continutul vasului. Se da la cuptor pentru inca 9-10 minute sau pana cand a scazut bine supa. Se serveste ca atare,cand e post, sau alaturi de gratar si salata. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii