Ingrediente
pentru 2 persoane:, , 100 gr.orez cu bobul lung(scotti e foarte bun), , 1 ceapă mică, , 2-3 cuisoare, , 1 foaie dafin, , sare,piper dupa gust, , legume congelate sau proaspete cca.200 gr.(ardei,mazare,morcov), , frunze pătrunjel pt.ornat, , ulei de masline, , supă de carne sau de vegeta-200 ml.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Se adaugă apoi orezul,se dă focul mai tare si se prăjeste pana capătă o culoare uşor maronie.
Se stinge cu supa de carne căldută sau cu apa in care s-a fiert un cub de supa de pui sau vegeta.
se dă focul mic si se lasă sa fiarbă încet fara a se amesteca.
Dupa 10 minute se pun legumele,se misca usor tigaia pt a se amesteca ingredientele si daca mai este nevoie se mai adauga supa.
Daca legumele sunt proaspete,morcovul se taie in făşii subtiri,pe lung,ardeii la fel.legumele nu trebuie să fie foarte fierte,ci doar uşor moi.
La servire se adaugă pătrunjel verde,care se spală în apa fierbinte(pt.o aromă mai puternică)si nu se taie ci se rupe frunzulite.
Se serveşte atat simplu cu salata verde cat sipe post de garnitura alături de orice tip de carne,inclusiv peste.
Bon apetit!