Se curata orezul, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece cat sa-l depaseasca cu 1 1/2 cm si un varf de cutit cu sare, la un foc potrivit. Se lasa sa fiarba 10-15 minute de cand a dat in clocot pana ce scade apa, dupa aceea se adauga laptele si zaharul. Dupa cateva clocote se pune vanilia si coaja de lamaie.
Se amesteca continuu cu o lingura de lemn (speciala numai pentru preparate cu lapte), pana ce orezul este bine fiert.
Se rastoarna intr-un castron care a fost clatit cu apa rece fara sa se stearga.
Cand orezul s-a racit se pune pe deasupra dulceata de visine.
Se pune suflet cat va lasa inima.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii