Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge focul si se lasa acoperit. Nu se scurge apa!
Laptele se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se pune zaharul pudra si zaharul tos. Cand se dizolva zaharul, se adauga orezul. Se fierbe la foc mic, amestecand des, cam 20 de min sau pana cand orezul absoarbe aproape tot laptele. Se pune orezul pregatit in 4-5 castronele.
Sosul de portocale: 100 gr zahar se caramelizeaza pe foc mic , se pune untul si se stinge cu sucul de la o portocala si jumatate. Se pune scortisoara si esenta, se fierbe 3 min. Jumatatea de portocala ramasa se taie felii subtiri. Se orneaza orezul cu felii de portocala si se toarna cate 2-3 linguri de sos in fiecare castronel. E deosebit de aromat!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii