Orez cu lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g orez,
  • * 1,5 l lapte,
  • * 200 g zahar,
  • * 3 g scortisoara,
  • * 5 g sare.

Mod de preparare

Orezul se alege de corpuri straine si se spala.

Laptele se fierbe, iar cind da in clocot se adauga orezul, amestecind continuu. Se continua fierberea la foc moderat. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zaharul si sarea, amestecind pentru a nu se lipi de vas.

Dupa ce a fiert, se asaza in compotiere sau farfurioare cu scortisoara deasupra. Se serveste cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise