Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute, amestecand constant.
Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.
Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos.
Se adauga supa de pui si se lasa sa dea in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se mareste flacara, si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin cratita, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.
Se gateste orezul, fara a acoperi cratita, timp de 10 minute, la foc iute. Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.
Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa la odihna, 5-10 minute.
Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.
Se adauga scoicile si crevetii in cratita la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii