Orez cu dovlegei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 350 gr dovlegei
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 catel usturoi
  • 1/2 pahar de vin alb
  • patrunjel,marar
  • 2 linguri parmezan ras
  • ulei
  • supa vegetala

Mod de preparare

Dovlegeii se spala si se taie rodele.Ceapa si usturoiul se curata,se toaca marunt si se pune la inabusit cu putin ulei si jumatate din unt.Se aduga dovlegeii si se lasa sa se moaie.

Se sareaza,se pipereaza si se pune orezul spalat amestecand continuu sa nu se lipeasca de oala.

Se toarna vinul si se lasa sa fiaba pana scade dupa care se pune putin cate putin din supa vegetala.

Cand orezul este fiert se da deoparte de pe foc,se pune restul de unt si parmezanul si se omogenizeaza.

Se serveste cu marar si patrunjel tocat marunt deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise