Orez cu creveti

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Orez cu creveti

Ingrediente

  • 300gr orez
  • 300gr sos de rosii
  • 300gr creveti curatati si congelati sau fierti
  • o frunza de dafin
  • 1 catel de usturoi
  • 0 ceapa mediana
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel
  • vin alb
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste in 3,4 linguri de ulei de masline pana prinde culoare.Se adauga ardeiul taiat suvite subtiri.Cand s-a imuiat se adauga sosul de rosii si se caleste totul la foc mic cca 15min.Usturoiul se piseaza impreuna cu cateva fire de patrunje proaspat tocat.Se amesteca cu un strop de vin alb si se pune peste amestecul de ceapa si rosii.Se amesteca bine si se adauga orezul spalat si frunza de dafin.Se caleste totul 1 min si se aduga supa de peste calda.Daca se doreste se aduga un praf de colorant alimentar.Se fierbe totul la foc mic 15,20min, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.Cand raman doua degete de supa se adauga crevetii.Se mai lasa pe foc pana se fierbe orezul.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise