Orez cu ciuperci si legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez cu ciuperci si legume

Ingrediente

  • 250 gr orez cu bobul lung
  • o punga de legume congelate
  • boabe de piper
  • o lingura de Knorr-baza pentru mincaruri
  • 300 gr ciuperci proaspete(sau o conserva)
  • ulei,o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de patrunjel
  • o lingura de faina
  • sare, boia si piper

Mod de preparare

Se spala orezul, se lasa in apa rece pentru albire, apoi se fierbe in 2 l apa rece, in care se adauga o lingura de Knorr, boabe de piper si frunze de patrunjel. Cind este fiert, se scurge de apa, si se lasa deoparte.

Legumele congelate se fierb cu putina sare, apoi se scurg si ele, si se lasa deoparte.

Separat se zdrobesc 2 catei de usturoi, se prajesc usor intr-o lingura de ulei, se pun ciupercile tocate si se prajesc la foc mic, sub capac(atentie-sar din tigaie!!).

Se adauga o ceapa tocata marunt, se prajeste in continuare, apoi se ia de pe foc si se adauga o lingura de faina, se amesteca repede, se pune din nou pe foc, se adauga orezul, legumele si se amesteca repede, la foc mic. Se pune boia, piper, si se stinge cu o cana de apa. Se lasa sa se patrunda aromele din legume, ciuperci si orez, apoi se adauga patrunjel tocat, se acopera cu un capac si se ia de pe foc.

Pofta buna!

Se poate servi ca atare, ca o reteta de post, sau ca garnitura la diferite fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise