Se spala orezul, se lasa in apa rece pentru albire, apoi se fierbe in 2 l apa rece, in care se adauga o lingura de Knorr, boabe de piper si frunze de patrunjel. Cind este fiert, se scurge de apa, si se lasa deoparte.
Legumele congelate se fierb cu putina sare, apoi se scurg si ele, si se lasa deoparte.
Separat se zdrobesc 2 catei de usturoi, se prajesc usor intr-o lingura de ulei, se pun ciupercile tocate si se prajesc la foc mic, sub capac(atentie-sar din tigaie!!).
Se adauga o ceapa tocata marunt, se prajeste in continuare, apoi se ia de pe foc si se adauga o lingura de faina, se amesteca repede, se pune din nou pe foc, se adauga orezul, legumele si se amesteca repede, la foc mic. Se pune boia, piper, si se stinge cu o cana de apa. Se lasa sa se patrunda aromele din legume, ciuperci si orez, apoi se adauga patrunjel tocat, se acopera cu un capac si se ia de pe foc.
Pofta buna!
Se poate servi ca atare, ca o reteta de post, sau ca garnitura la diferite fripturi.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii