Orez cu ananas,arahide şi muşchiuleţ de porc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu ananas,arahide şi muşchiuleţ de porc

Ingrediente

  • 250gr orez
  • 300gr muschiuleţ de porc
  • 100 gr arahide decojite şi nesărate
  • o conservă de ananas
  • sucul de la o jumătate de lămîie.
  • Sare,piper alb,boabe de coriandru

Mod de preparare

Se spală carnea,se taie fideluţe.

Arahidele se înnăbuşă în puţin ulei cu apă,cu o parte din sucul de la ananas,şi împreună cu boabele de coriandru.

Se adaugă bucăţile de carne şi dacă e nevoie

se mai stropeşte cu zeamă.Se pune sare şi piper după gust.Se lasă sub capac,la foc potrivit cca.20 de minute.

Între timp se spală orezul,se pune la fiert în apă cu sare.După ce e gata,se strecoară si se adaugă bucăţile de ananas,amestecând uşor.

Se rade coajă de lămîie,se adaugă,sare şi piper.

După ce carnea a devenit suficient de fragedă se poate servi.Orezul cu ananas se scoate pe o farfurie plată,iar carnea cu arahidele se pun deasupra.

Se poate stropii cu puţină zeamă de lămîie rămasă.Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise