Fierbeti mai intai orezul.
Spalti orezul sub jet de apa pana cand apa va ramane limpede ca pentru baut. Apoi se pune intr-un vas impreuna cu o cana si un sfert de apa si se lasa la fiert 25-30 minute, nu mai mult, acoperit si la foc mic. Daca aveti este bine sa puneti o tabla sub oala. In acest fel orezul se va fierbe uniform si nu trebuie sa ii duceti prea mult grija. Nu amestecati deloc cat timp este pe foc. Dupa ce este gata il lasati la racit si il rasfoiti cu o furculita. In acest fel veti avea un adevarat orez chinezesc.
In timp ce orezul se fierbe taiati toate legumele si puneti-le deoparte.
Cand ati terminat de taiat legumele puneti la prajit in ghee sau ulei de masline pe rand ceapa pana devine aurie apoi telina, castanele de apa, morcovul si ardeiul gras. Lasati-le pe foc pana se inmoaie dar nu foarte mult. Adaugati apoi soya sos si orezul fiert. Tineti pe foc inca 10 min la flacara mica amestecand continuu. Daca mai este nevoie adaugati sare sau inca putin soya sos. Se poate servii cu orice fel de carne sau peste. Este delicios.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii