-Se spală bine carnea (aripioarele, în cazul meu) și se taie, porționându-se după preferință (la mine nu a fost cazul).
-Se curăță, se spală legumele, respectiv, ardeiul gras, morcovul, țelina, cepele, se taie cuburi sau julien, după preferință, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi mai mici sau se dau pe răzătoare.
-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în jumătate sau sferturi.
-Se spală orezul în 2 sau 3 ape (dacă folosiți orezul de risotto, acesta conține mai mult amidon și atunci riscați ca orezul la cuptor să iasa mai lipicios,cremos).
-Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne (aripioarele, în cazul meu) și se prăjesc puțin, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc un pic.
-Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas.
-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească și devine ușor aurie. Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de apă/ supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit.
-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă ardeiul, morcovul, țelina tăiate, sarea, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și aceste legume se înmoaie foarte puțin.
-Peste legume se pune orezul spălat și scurs bine de apă, se amestecă, lăsându-se și el puțin să se călească până absoarbe tot lichidul din cratiță.
-La sfârșit, se pune peste orez supa fierbinte, se omogenizează, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, iar după 2-3 clocote se adaugă roșiile și graunții de usturoi. Se lasă să fiarbă apoi acoperit cu capacul, la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când orezul este aproape fiert și a absorbit aproape tot lichidul.
-Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, după care se omogenizează orezul.
-În această etapă, se pun în orez bucățile de carne prăjite puțin, care au fost puse de o parte și se bagă cratița în cuptorul preîncălzit la 180 grd. C. Dacă nu ați pregătit totul până acum într-o cratiță largă, care să poată fi introdusă în cuptor, se golește întreg conținutul cratiței într-o tavă mai înaltă, peste bucățile de carne care s-au așezat pe fundul tăvii (așa cum am procedat eu).
-Orezul se lasă în cuptor cca 30-40 minute (depinde însă de cuptor), sau, până când orezul este fiert și se rumenește frumos deasupra.
-Când orezul este gata, se scoate din cuptor.
-Se servește cald, sau după preferință, cu salată.
Poftă bună!
Mai multe explicații și fotografii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii