Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti merge la fix :)
Este foarte usor de fãcut.
Aveti nevoie de orez cu bob lung , eu pun la o canã de orez, 2 cãni de apã fierbinte, cantitatea asta e suficientã pentru 2 persoane, sigur cã depinde de pahar...
1) Se pune pe foc mic o crãticioarã cu putin ulei, usturoiul si sarea. Amestecã si pune imediat orezul,lasã putin sã intre uleiul în orez si acoperã cu apa fierbinte.Lasã la fiert.
2)Când e aproape gata ia de pe foc si se lasã acoperit, sã se umfle.Nu lãsati sã fiarbã prea tare, tot timpul când îl trageti de pe foc sã aibã lichid.
3)Taie ceapa foarte mãrunt si pune-o la prãjit în putin ulei, pânã îsi schimbã culoarea în aurie.
Acum se pun stafidele galbene, Badjak (este un fel de pastã de ardei iute prãjit, indian) si caju, eu am pus la ochi. Amestecã si adaugã din orezul fiert, pune sos de soia pânã îsi schimbã culoarea în maroniu.
Atentie! sosul de soia este destul de sãrat, e adevãrat cã depinde si de marca produsului, cele mai ieftine sunt foarte sãrate; dacã scãpati prea mult sos mai adãugati orez alb, si totul va fi bine.
Serviti imediat.
Sper sã vã placã:)
Poftã mare!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii